Julie Bindel lijkt stoned geworden te zijn in Amsterdam
Radicaal feministe Julie Bindel ging naar Amsterdam toe, en blijkbaar werd ze zo stoned dat ze begon te hallucineren over wat er in de prostitutie gebeurde. In een artikel die ze afgelopen mei schreef, is het moeilijk voor te stellen dat iemand deze vrouw serieus kan nemen. Haar beweringen zijn zo over-the-top, dat je jezelf begint af te vragen of ze het nu serieus bedoelt, of dat ze op deze manier radicale feministen tegen prostitutie voor schut probeert te zetten. Het lijkt er bijna wel op alsof ze solliciteert naar een baan als comédienne bij Comedy Central.

Het is niet de eerste keer dat Bindel dit soort onzin schreef over Amsterdam, waar ik al eerder een blog aan wijdde. Maar deze keer lijkt ze de grens van ongeloof nog verder op de willen zoeken met haar anti-prostitutie artikel, alsof ze een parodie van zichzelf probeert te maken.

In het artikel schrijft Bindel absolute onzin zoals: "Banen in bordelen worden aangeboden bij uitzendbureau's..." Wat?! Hahahahaha! Serieus, zijn er mensen die dit geloven? En dingen zoals: "Niet veel Nederlandse vrouwen werken in de prostitutie, ondanks de poging van de overheid om het te promoten als een goede carrière." De Nederlandse overheid die prostitutie zou promoten als goede carrière?! In welk universum?!

De grappigste uitspraak was: "Gemeenten in Nederland mogen bordelen geen vergunning weigeren op basis van 'morele of etnische gronden' - dat zou ze vervolgbaar maken." Hahahahahah! Als dat waar zou zijn, dan had Amsterdam al die bordelen niet kunnen sluiten. En volgens Julie Bindel zijn er in Nederland ook per definitie "geen pooiers in Nederland". Echt? Hoe komt het dan dat er zoveel media over schrijven, en dat zoveel pooiers gearresteerd worden als deze definitie niet zou bestaan?

Bindel beweert ook dat iedere keer dat ze Amsterdam bezoekt, dat de straten vol staan met pooiers en mensenhandelaren. Ik vraag me af hoe ze hen kan herkennen, het is namelijk niet alsof ze een button dragen die aangeeft dat ze pooier of handelaar zijn. Dus hoe kan ze nou weten dat het pooiers of mensenhandelaren zijn? En als ze echt denkt dat ze een pooier of mensenhandelaar tegen komt, waarom informeert ze daar de politie dan niet over, zodat die ze kan arresteren? Of komt dat wellicht omdat ze gewoon keihard aan het liegen is?

Bindel schrijft ook weer eens over de Rode Draad, de Nederlandse vakbond voor sekswerkers. Volgens haar zouden slechts 100 van de 25.000 prostituees in Nederland lid zijn. Dat is best vreemd voor een organisatie die al sinds 2012 niet meer bestaat, en waarvan nooit bekend is geworden hoeveel leden zij hadden. Maar Bindel verzint het waar ze bij staat, zoals een belangenbehartiger die pooiers en klanten zou vertegenwoordigen. Die bestaat helemaal niet, wat waarschijnlijk ook de reden is dat ze de naam niet noemt van deze vereniging. Maar het maakt Bindel allemaal niets uit, ze liegt zicht een weg door alles heen om prostitutie verboden te krijgen.

En junkies die zichzelf publiekelijk injecteren met drugs op straat zou normaal in het straatbeeld zijn? Iedereen die wel eens in Amsterdam is geweest weet dat dit gewoon gelogen is. Maar mensen die nog nooit in Amsterdam zijn geweest weten dat niet, en dat is het publiek waar Bindel zich toe richt. Onwetendheid is zaligheid in haar geval. Sommige andere zaken over pedofilie en euthanasie zijn gewoon ver over-the-top om serieus te nemen. Bindel gebruikt extreme voorbeelden van controversie, zoals de pedo-partij die ooit eens was begonnen, die al sinds 2010 niet meer bestaat.

Ik heb begrepen dat Bindel regelmatig artikelen schrijft voor de krant The Guardian. Hoe zo'n monster kan schrijven voor zo'n grote krant is voor mij onbegrijpelijk. Sterker nog, hoe überhaupt iemand Bindel serieus kan nemen is onbegrijpelijk voor mij. Haar leugens zijn makkelijk te achterhalen als leugens, door simpelweg één stap te zetten in Amsterdam om te zien dat junkies die zichzelf heroïne inspuiten op straat geen normaal straatbeeld is. Of zelfs maar iets zo simpel als contact opnemen met een Nederlandse krant, om te vragen of enkele van de organisaties die Bindel aanhaalt überhaupt wel bestaan.

Ik ben gewend aan abolitionisten die liegen over dingen, maar Bindel maakt het zo ongeloofwaardig, dat het bijna een parodie op zichzelf wordt. Mijn enige verklaring hiervoor is dat ze behoorlijk stoned is geworden in Amsterdam toen ze dit schreef. Ik weet niet eens of ik dit wel serieus moet nemen, maar blijkbaar zijn er Nederlandse politici en feministen zoals Gert-Jan Segers, Renate van der Zee, Elma Drayer en Karina Schaapman, die dat wel doen. Niet zo vreemd, want ze zijn allemaal onderdeel van dezelfde anti-prostitutie beweging in Europa. Het is nu alleen hopen dat mensen inzien dat je deze mensen niet serieus moet nemen, aangezien ze van alles verzinnen om prostitutie te verbieden.

Origineel gepost op Behind the Red Light District
Auteur: Felicia Anna
Vertaling: Mark van der Beer
0 Responses

Een reactie posten