De leugens van Frits Rouvoet
Frits Rouvoet, ik schreef al eens eerder over hem. Hij de broer van voormalig lijsttrekker van de ChristenUnie, en zelf een streng gelovige man met vele gezichten. Zijn stichting Blood-n-Fire is een christelijke organisatie, die volgens het jaarverslag op de website als doel heeft om 'het evangelie van Jezus Christus te verkondigen' en 'praktische hulp te bieden aan hen die niet (meer) voor zichzelf kunnen zorgen'. Hij is regelmatig in de media te vinden waarin hij beweert vrouwen te redden van mensenhandel en prostitutie, en met zijn tweede stichting Bright Fame beweert hij deze prostituees te helpen om 'hun leven weer op te pakken' en biedt hij hen een uitstapprogramma aan. Volgens Frits Rouvoet zelf verdient hij hiermee slechts 800 euro per maand, maar toch weet Blood-n-Fire alleen al aan donaties jaarlijks 110.000 euro te cashen, terwijl het onbekend is hoeveel zijn tweede stichting Bright Fame nog binnen haalt. Het is echter onbekend hoe Frits Rouvoet rond kan komen van een inkomen van slechts 800 euro per maand, aangezien hij geen ander inkomen heeft, want hij heeft geen andere baan naast het 'redden van prostituees'.

In de media schetst Frits Rouvoet een duister beeld van de vrouwen achter de ramen op de Wallen. 'Niemand werkt vrijwillig in de seks industrie', beweert hij tegen de media. Volgens Frits Rouvoet hebben we geen keuze, zouden we gemanipuleerd worden en gelokt worden onder valse voorwendsellen om in deze industrie te gaan werken. Daarom steunt hij ook volledig Project 1012 van de gemeente Amsterdam om raambordelen te sluiten op de Wallen, en noemt het 'een stap in de goede richting'. En hij pleit ervoor om prostitutie weer illegaal te maken en het Zweedse model in Nederland te introduceren, waarin klanten gezien worden als criminelen. Niet precies een positief iets voor de mensen die zelf in de seks industrie werken dus.

Dat is best een contrast in vergelijking met wat hij tegen mensen verteld die zelf in de seksindustrie werken. Op Twitter heeft hij herhaaldelijk tegen mensen uit de seksindustrie beweert tegen het sluiten van ramen te zijn. Helemaal het tegenovergestelde van wat hij tegen de media beweert. Ook tegen mij en mijn vriendje beweerde Frits Rouvoet tegen het sluiten van de ramen te zijn, en beweerde hij zelfs bezig te zijn om iets te organiseren tegen de sluitingen. Een behoorlijk verschil dus met zijn steun in de media voor het sluiten van de ramen.
Eén van die dingen wat Frits Rouvoet zou organiseren om de sluitingen van ramen te stoppen, was een meeting met bordeelhouders, vertelde hij tegen mij. Hij had een uitnodiging verstuurd aan alle bordeelhouders op de Wallen om eens te komen praten hierover. Achteraf bleek het echter helemaal niet geen om een meeting tegen het sluiten van ramen, maar was het een uitnodiging om met Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers te komen praten over het pooierverbod. Slechts enkele bordeelhouders kwamen opdagen, met geen hoge verwachtingen hiervan. Eén bordeelhouder kwam alleen maar opdagen om hem te vertellen wat hij van hem vond.

Ook de politie omschrijf Frits Rouvoet als een gekkie, die je niet al te serieus moet nemen. Hij beweert meiden te redden uit de mensenhandel, maar meestal is dat compleet verzonnen. Hij red die vrouwen niet van pooiers, hij helpt slechts een paar vrouwen te stoppen met werken door op hen in te praten, en hun een slecht gevoel aan te praten over hun keuze voor dit beroep. Maar het zijn dus geen slachtoffers die hij red.
De meeste meiden op de Wallen omschrijven hem als 'die gek die altijd bloemen en dat soort dingen komt brengen'. Veel sekswerkers openen niet eens de deur meer voor hem, omdat ze geen zin hebben om met deze idioot te praten. Vaak negeren ze hem volledig, of doen ze het voorkomen alsof ze al bezig zijn met iets anders, en laten ze hem daardoor niet binnen. Degene die hem wel binnen laten, hebben vaak geen enkel idee wat hij in de media verkondigd over hen.

Zijn doel is om met vrouwen op de Wallen te praten, natuurlijk niet om hen te helpen, maar eerder om informatie te vergaren, die hij vervolgens gebruikt om een beeld van mensenhandel en misstanden te schetsen. Hij neemt vaak één of twee quotes van een meid, nadat hij met enkele andere meiden heeft gesproken. En dan gebruikt hij die quotes om er een beeld omheen te scheppen van misstanden, pijn en mensenhandel.
De meiden zelf hebben echter geen enkel idee wat hij over hen schrijft. Hun voornaamste zorgen zijn om niet al te negatief te praten tegen hem over Nederland, aangezien hij zelf Nederlander is. Vaak beseffen ze niet dat dit helemaal niet zijn interesse heeft, maar dat hij er alleen maar op uit is om die ene quote te horen over hoe slecht het werk momenteel is, of dat je een slechte dag hebt etc. Die quotes gebruikt hij dan vervolgens om een heel verhaal erom heen te bouwen voor op zijn blog of in de media, waarin hij een beeld schept van de Wallen van pooiers, mensenhandel en dwang.

Ik heb zelf Frits Rouvoet een paar keer binnen gelaten, voordat hij wist wie ik was, simpelweg om eens te horen wat hij tegen andere meiden vertelt. Zijn tactiek is vrijwel altijd hetzelfde. Hij begint eerst over zijn eigen slechte keuze's in zijn leven, zoals zijn keuze om te stelen van zijn voormalig werkgever en zijn gokverslaving, in de hoop dat de meiden ook over zichzelf en hun eigen problemen beginnen. Vaak lukt dat natuurlijk niet, maar die paar keer dat het wel lukt als één van de meiden net een moeilijke fase doorgaat, die belanden in de media en op zijn blog. Met een verhaal eromheen van mensenhandel, gebruikt hij dan de quotes van de meiden om zogenaamd aan te tonen hoe 'slecht' de situatie momenteel is voor de meiden. Hij schrijft echter nooit al het andere op wat al die meiden hem vertellen omdat dit niet in zijn verhaal past. Immers blijft hij afhankelijk van donaties.

Enige tijd geleden ontmoette Frits Rouvoet dan de echte Felicia Anna en haar vriendje. Hij kon zich duidelijk niet herinneren wie ik was, van de vorige keren dat we gesproken hadden op mijn werkplek, maar deed het voorkomen alsof hij het zich nog kon herinneren. Na enkele uren met hem gepraat te hebben in een café, beweerde hij tegen het sluiten van de ramen te zijn, en zelfs bezig te zijn om de dames georganiseerd te krijgen om iets te doen tegen die sluitingen, alsmede met de bordeelhouders. Ik wist direct toen hij dat zei, dat hij het type persoon is die gewoon recht in je gezicht loopt te liegen.
De volgende dag kwam hij toevallig langs mijn raam, en begroeten hij me. Hij had me al een tijdje niet meer gezien, zei hij. Ik dacht eerst dat hij het sarcastisch bedoelde, of dat hij een grapje maakte, aangezien ik hem een dag ervoor nog had ontmoeten en we urenlang hadden gepraat met elkaar en dat café. Het was pas toen hij me vroeg of ik toevallig op vakantie was geweest met Kerst, waardoor hij me wellicht gemist had al die tijd, dat ik me besefte dat hij het echt niet meer wist, ondanks dat we urenlang hadden gepraat met elkaar.
Toen kwam ik erachter dat zijn trucje is om het gewoon te spelen alsof hij je nog herkend, in de hoop om een gesprek te kunnen beginnen. In werkelijkheid heeft hij geen idee met wie hij praat, maar is hij alleen maar nieuwsgierig naar de informatie die jij hem kan geven, zodat hij een paar quotes kan pakken om in een zielig verhaaltje te verpakken over mensenhandel en misstanden. Ik heb met enkele andere meiden gesproken die ook wel eens met hem praten, en ook zij zeggen allemaal hetzelfde. Hij doet dus voor alsof hij je vriend is, alsof je hem kan vertrouwen, maar zij hadden dus ook geen idee wat hij allemaal over ons zegt tegen de media.

Het ene verhaal ophangen naar de buitenwereld, ééntje van pijn, misstanden en mensenhandel, terwijl hij tegen de meiden uit de industrie zelf een ander verhaal vertelt, misbruikt hij de verhalen van de meiden om een vals beeld te schetsen van de vrouwen op de Wallen, die hem toevertrouwde met hun verhaal. Zijn verhalen over het redden van vrouwen van pooiers en mensenhandel is absolute onzin. Als hij echt vrouwen zou redden van pooiers, dan had hij ook die vrouwen moeten helpen om aangifte te doen tegen hun pooier, zodat dit nooit meer kan gebeuren. Frits doet dit echter nooit, waarmee hij alleen maar bewijst dat hij een oplichter is, of dat hij criminelen laat lopen door geen aangifte te doen, waarmee hij dus geen mensenhandel bestrijd zoals hij beweert te doen.

Hij vertelt de sekswerkers en de mensen uit de seksindustrie dat hij tegen het sluiten van ramen is. Maar tegelijkertijd vertelt hij in de media dat hij juist voor het sluiten is. Hij beweert meiden te helpen, terwijl hij in realiteit hun verhalen misbruikt en verdraait om ze neer te zetten als verhalen van mensenhandel. Tegenover de meiden doet hij zich voor als hun vriend, terwijl hij in realiteit fel tegen prostitutie is, en prostitutie alleen maar weg wilt hebben, door feiten te verdraaien en selectief quotes van meiden neer te zetten als 'verhalen van misstanden'.

Origineel gepost op Behind the Red Light District
Auteur: Felicia Anna
Vertaling: Mark van der Beer

3 Responses
 1. Anoniem Says:

  ik ben er ziek van dat mede christenen zo mijn geloof te kijk zetten. Deze gluiperd.


 2. Katharina Says:

  Wat triest, zo'n website op te zetten om iemand te schaden. Zeker als het iemandis als Frits Rouvet. Ik ben blij dat er mensen zijn zoals hij en zijn vrouw-mensen, die hun geloof leven.


 3. Felicia Anna Says:

  @Katharina
  First of all. This website is not aimed at harming Frits Rouvoet, but simply aimed at telling the truth about my own job. That being said, this article is about telling that truth, and unfortunately for you, the truth about Frits Rouvoet isn't very positive. If you don't like it, take it up with him, not me.


Een reactie posten