Wie ben ik?
Mijn naam is Felicia Anna en ik ben een 30-jarige Oost-Europese, Roemeense raamprostituee werkzaam op de Wallen in Amsterdam. Ik woon samen met mijn vriendje Mark van der Beer in het centrum van Amsterdam, de hoofdstad van prostitutie wereldwijd. Natuurlijk is Felicia Anna niet mijn echte naam, net als dat Mark van der Beer niet de echte naam van mijn vriendje is, maar het zijn onze online pseudoniemen om veilig te kunnen spreken over de realiteit van prostitutie in Amsterdam.

Doordat onze familie en vrienden niet weten van mijn keuze voor dit beroep, en ik dat graag zo wil houden aangezien prostitutie nog steeds geen algemeen geaccepteerd beroep is, wil ik graag anoniem blijven. Daarom heeft mijn pseudoniem ook geen enkele connectie met mijn werknaam of mijn echte naam. Het is een manier voor mij om mensen te informeren over de realiteit van prostitutie.

Ik ben dit blog begonnen omdat er veel foute informatie bestaat over mijn beroep, de Wallen in Amsterdam, prostitutie in Nederland en sekswerk over het algemeen. Er is simpelweg zo veel verkeerde informatie over mijn beroep, dat ik mij verplicht voel om mensen te informeren over de waarheid.
Ik ken de meeste meiden die 's avonds werken op de Wallen in Amsterdam, aangezien ik er zelf al meer dan 6 jaar werkzaam ben, en daarom ook een goed inzicht heb in niet alleen mijn eigen leven, maar ook die van de andere meiden die er werken, waarvan velen net als ik uit Roemenië komen, of uit omgrenzende landen als Bulgarije of Hongarije.

Ik ben in diverse artikelen in de media uit binnen- en buitenland verschenen, de artikelen kun je ook terug vinden op mijn media artikelen pagina. Verder ben ik lid van de Nederlandse belangenvereniging voor sekswerkers PROUD die zich inzet voor de rechten van sekswerkers, en praat ik regelmatig met politici en beleidsmakers om hen te informeren over de praktijk en de problemen van sekswerkers op de Wallen in Amsterdam.

In het verleden heb ik veel interviews gedaan voor Nederlandse en Internationale media. Echter vanwege de grote hoeveelheid aanvragen voor interviews heb ik besloten om hier mee te stoppen. Als je meer informatie wilt over prostitutie, of een sekswerker wilt interviewen raad ik je aan om contact op te nemen met PROUD hierover.

De meeste vragen die ik kreeg tijdens interviews in het verleden echter zijn al uitgebreid beantwoord hier op mijn blog. Zaken zoals waarom ik met dit beroep ben begonnen, de praktijk en de gevolgen van Project 1012 in Amsterdam voor mijzelf en andere sekswerkers, alsmede het onderwerp mensenhandel zijn allemaal uitgebreid aan bod gekomen op mijn blog. Dus help jezelf om de antwoorden op mijn blog te vinden, en voel je niet bezwaard dingen over te nemen uit mijn blog.

Ik hoop dat je dit blog met veel plezier leest, voel je vrij om een reactie achter te laten en dit blog te verspreiden om andere te informeren over de realiteit achter de prostitutie.

Felicia Anna