Hoe je mensenhandel kan voorkomen
Dezer dagen zijn overheden in Europa, en eigenlijk over de hele wereld enorm bezorg om mensenhandel. De Nederlandse overheid is daar geen uitzondering op. Vooral het redden van vrouwen uit mensenhandel die voort komt uit prostitutie lijkt top prioriteit voor hun tegenwoordig. Een kamer-delegatie ging recent zelfs naar Roemenië en Bulgarije toe om er daar over te praten. Het idee om mensenhandel bij de bron te stoppen, in plaats van bij de eindbestemming, lijkt nu het doel te zijn. En terecht, vind ik.

Maar wat heeft de Nederlandse overheid tot dusver zelf gedaan om mensenhandel te voorkomen? De overheid heeft mensenhandel illegaal gemaakt, en daarmee bedoel ik, ze hebben het illegaal gemaakt om iemand uit te buiten en ze hebben dwangarbeid illegaal gemaakt, dingen die al illegaal waren maar blijkbaar in nog een andere wet specifiek moesten worden vastgelegd om het mensenhandel te noemen. En ze hebben het illegaal gemaakt voor iemand anders om een prostituee over de grens te helpen om in de prostitutie te werken.
Ik heb hier al eens over geschreven in deze post hier, dat prostituees nu eenmaal hulp nodig hebben om hier te starten. Maar de mensen die hen hierbij helpen zijn automatisch criminelen volgens de mensenhandel wet, zelfs als de prostituee er zelf mee instemt, en zelfs als deze 'mensenhandelaren' geen slechte bedoelingen hebben. Kortom, het is illegaal om een meisje de prostitutie in te helpen, of ze het daar zelf mee eens is of niet is irrelevant.
Maar heeft de overheid gedaan om te voorkomen dat dit gebeurd? Zijn ze met een idee gekomen hoe ze mensen kunnen ondersteunen die zelf de prostitutie in willen op een veilige manier? Nee! En omdat de overheid geen oplossing bied hiervoor, laat het de prostituees geen andere keus dan de hulp van een mensenhandelaar te accepteren, en daardoor zelf slachtoffer van mensenhandel te worden. Met andere woorden, het is de overheid zelf die prostituees in de handen van mensenhandelaren drijft, door een gebrek aan ondersteuning aan prostituees.

Als de overheid de vrouwen zouden helpen die in de prostitutie willen werken, zou er geen noodzaak zijn voor de prostituees om hulp van anderen te accepteren. Je zou het in eerste instantie veiliger maken voor prostituees om in de prostitutie te stappen, en je voorkomt hiermee dat prostituees in de verkeerde handen vallen. Je kan mensenhandel, uitbuiting en gedwongen prostitutie alle drie tegelijk bestrijden.
In plaats daarvan kozen ze ervoor om de prostituees niet te ondersteunen, steeds maar weet nieuwe regels te bedenken om die mensenhandelaren te pakken te krijgen, die steeds ook maar weer verkeerd uitpakken (ramen sluiten, registratie voor prostituees etc.), en daar bovenop ook nog eens veilige werkplekken te sluiten, waardoor prostituees geen andere keus hebben dan op onveilige plekken te werken, met als resultaat dat ze wederom in de handen van mensenhandelaren kunnen vallen.
Soms lijkt het wel alsof de overheid wilt dat prostituees het slachtoffer worden van mensenhandel, ze duwen de meiden in zo manieren de verkeerde kant op, dat je je bijna begint af te vragen of ze juist meer of minder slachtoffers willen hebben. Het is bijna alsof ze meer slachtoffers willen creëren, zodat ze uiteindelijk kunnen beslissen dat de prostitutie legaliseren een slecht idee was, omdat er alleen maar meer slachtoffers van zijn gekomen. Ja, natuurlijk, als je de meiden de mensenhandel in duwt met dit soort regels, geen wonder dat je dan meer slachtoffers krijgt.

Wat ik niet begrijp is waarom de overheid niets doet om de meiden te helpen die in de prostitutie willen werken. Er is duidelijk een behoefte aan hulp, aangezien veel meiden het nodig hebben, en die hulp komt nu van mensen die ze nu pooiers of mensenhandelaren noemen, ondanks het feit dat velen van hen helemaal geen slechte bedoelingen hebben. Sterker nog, de meeste mensen die volgens de wet mensenhandelaren zijn, zijn helemaal geen slechte mensen, maar juist mensen die prostituees helpen, velen daarvan zijn zelf prostituee, werken hier al en helpen vriendinnen om hier naartoe te komen.
Er is slechts een kleine groep mensen met slechte intenties die hier misbruik van willen maken, die de meiden helpen en achteraf meer geld eisen, maar dit is slechts een klein deel. De meeste mensen die prostituees helpen leveren gewoon een service om de meiden te helpen hier te starten, een service die de overheid niet aanbied.

Onder deze hulp valt financiële hulp om te beginnen, een lening van een bank zou dit probleem bijvoorbeeld oplossen, maar nu kunnen prostituees geen lening van een bank krijgen, en ook veel mensen uit Oost-Europa (Roemenië, Bulgarije en Hongarije) worden geweigerd voor een lening bij een bank. De overheid heeft niets gedaan om deze situatie tussen prostituees en banken te verbeteren. Prostituees in Nederland kunnen tegenwoordig nog steeds geen normale bankrekening krijgen (behalve bij de ING, maar alleen persoonlijke bankrekeningen en geen zakelijke rekeningen), laat staan een lening of een hypotheek.

Ten tweede is huisvesting een service waar deze mensen bij helpen. Prostituees worden vaak geweigerd bij huisvesting alleen om hun beroep, en dit komt door de slechte reputatie die prostitutie heeft. Een campagne om het imago van prostitutie te verbeteren, en wellicht een wet die mensen verbied om navraag te doen naar iemand zijn beroep hiervoor zou dit probleem oplossen. Je kunt nog steeds je inkomsten aantonen, en de verhuurders hun garantie bieden, maar het is onnodig dat zij exact weten wat voor beroep jij uitoefent, dat is mijn privacy.
Het zou voorkomen dat mensen gediscrimineerd worden op basis van hun beroep. Nu doet de overheid hier niets aan, en zijn ze verbaasd als ze 10 meiden in 1 appartement vinden, en dan zien ze dat ook nog eens als signaal van mensenhandel, terwijl veel van deze meiden gewoon samenwonen omdat ze geen huisvesting kunnen vinden.

Een derde service die deze mensen bieden is goede informatie.De overheid spendeert nu enorm veel geld om prostituees te vertellen wat ze niet moeten doen, en hoe ze vooral niet slachtoffer van mensenhandel moeten worden, maar niemand vertelt je hoe je veilig in dit beroep kan starten. En er is geen informatie beschikbaar om meiden te informeren over de realiteit van prostitutie, behalve de verhalen die alle mensen horen op de TV. Ik had zelf een heel ander idee over prostitutie voordat ik met de mensen sprak die mij hielpen om hierheen te komen, maar met dank aan hun kreeg ik goede informatie over dit beroep waardoor ik van gedachte ben veranderd en uiteindelijk besloot om hierheen te komen. Nogmaals, een campagne met goede informatie over prostitutie zou hier de oplossing zijn, maar de overheid waarschuwt nu alleen maar over de slechte dingen in de prostitutie, en niet over hoe je wél moet beginnen.

Die mensen die nu als criminelen worden gezien omdat ze prostituees helpen, omdat de overheid het vertikt om ons te helpen, zouden in iedere andere branche gezien worden als een uitzendbureau die mensen helpt om een baan te vinden. Deze mensen helpen de werkeloosheid in Europa te bestrijden, één van de grootste problemen binnen de Europese Unie, en toch worden ze gezien als criminelen. En waarom is het geen probleem om iemand aan een baan te helpen in een ander baan, behalve als het om prostitutie gaat?
De enige reden die ik kan bedenken waarom dit illegaal is, is omdat mensen 'denken' dat prostitutie een beroep is die niemand zou willen doen, en dat daarom automatisch iedere prostituee wel een slachtoffer moet zijn, maar dat is simpelweg niet waar. Sterker nog, de meeste vrouwen uit Oost-Europa die hier naartoe komen, komen hier omdat prostitutie hier wél legaal is, en daarom op een veilige manier kunnen werken, iets dat ze niet kunnen in hun eigen land.

En dit gebeurd allemaal omdat een stomme mensenhandel wet dingen verbied die al verboden waren (uitbuiting en dwangarbeid), maar ook mensen verbied prostituees te helpen als ze hulp willen.
Op deze manier lijkt de overheid niet te willen voorkomen dat meiden slachtoffer worden van mensenhandel, maar lijken ze te willen voorkomen dat meiden überhaupt gaan werken in de prostitutie. En mijn vraag aan de overheid is dan ook, waarom willen jullie voorkomen dat meiden in de prostitutie belanden, als jullie zelf dit beroep legaal hebben gemaakt?
5 Responses
 1. cepedas Says:

  Dag


  We bieden een serieuze en snelle lening,
  particuliere leningen
  korte en lange termijn tussen 3.000 en 10.000.000 € met een jaarlijkse rente van 3%
  voor een serieuze persoon die deze lening wil.
  CONTACTPERSOON WHATSAP: +33 752 77 68 25
  MAIL: patrickwalterfurrer@gmail.com

  Heb je ja of nee nodig?


 2. Heb je een lening nodig? Hier is een kans voor mensen met een financieel probleem en degenen die een financiële opleving in hun leven willen, we geven leningen tegen een zeer redelijke rente, we geven allerlei leningleningen, zakelijke leningen, medische leningen, woningkredieten, studenten lening enz. om de natie te helpen bij financiële stress. Bedrijfsnaam: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Neem vandaag nog contact met ons op
  E-mail voor financiële hulp: plutocreditfinancier@gmail.com
  WhatsApp: +18474539904


 3. Anonymous Says:

  Ik waardeer LAPO MICRO FINANCE, die me een lening heeft gegeven voor de medische behandeling van mijn zieke kind. Ik ben zo blij dat ik LAPO vandaag heb ontmoet, neem contact met hen op via e-mail als je een dringende lening nodig hebt: lapofunding960@gmail.com


 4. Ik woon in Nederland en ben ik vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat ik elke geldschieter die mijn leven en het leven van mijn gezin zou kunnen veranderen, zou aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een lening. Als u een lening nodig heeft en u bent er 100% zeker van dat u de lening zult terugbetalen, neem dan vandaag nog contact met hen op via e-mail op:sabinhelps@gmail.com of haar link op +7 901 709-57-43


 5. Mr Mike Says:

  Hallo,
  Ik ben de heer Mike Church, een financieringslening, een legitieme leningverstrekker, wij geven leningen
  tot persoonlijke lening, woninglening, lening voor het kopen van een auto, studielening, schulden
  consolidatielening, ongedekte lening, durfkapitaalleningen en bedrijven
  investeren en financiële problemen oplossen, enz. ... onze leningen gemakkelijk en delen
  kapitaal van € 150 miljoen euro, verwacht particuliere leningen op korte en lange termijn,
  een looptijd variërend van € 500 tot € 100 miljoen euro voor alle serieuze mensen,
  betrouwbaar, en integreren, het wil een lening verstrekken. Mijn rente van 2%, als
  Als u geïnteresseerd bent in ons leningaanbod, neem dan contact op met ons e-mailadres via
  Naam: meneer Mike
  E-mail: agborloanfirm@gmail.com


Een reactie posten