Verdienen aan slachtoffers van mensenhandel: Frits Rouvoet
Frits Rouvoet is de naam van een man die beweert 'gedwongen prostituees' te redden van de Wallen in Amsterdam. Hij is toevallig ook nog de broer van voormalig partijleider André Rouvoet (een politieke partij die toevallig ook tegen gelegaliseerde prostitutie is), en is toevallig ook zelf streng gelovig. De man die regelmatig in de media te vinden is, ondersteunt ook regelmatig de verhalen van organisaties zoals Free A Girl, of de verhalen van zijn politieke vrienden zoals Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, die allemaal dezelfde dingen beweren.
De man die ooit geloofde dat Lucifer de wereld zou overnemen op 06-06-06, en mensen daarvoor waarschuwde voor een organisatie genaamd 06-06-06, heeft daarnaast ook een achtergrond als een gokverslaafde.

Nu heeft deze simpele man zijn leven toegewijd aan 'het redden van vrouwen uit de gedwongen prostitutie', en werkt hij voor twee organisaties, Blood'NFire (waarmee hij contact legt met prostituees op de Wallen) en BrightFame (die ex-prostituees helpt een baan te vinden), en beide organisaties zijn afhankelijk van donaties om deze dames te redden. Ook beweert Frits Rouvoet niets te verdienen aan zijn werk, net zoals zo veel andere mensen die valse beweringen doen over de prostitutie, maar daardoor begin je je wel af te vragen waar hij dan van kan leven? Immers, Frits Rouvoet lijkt geen andere baan te hebben, dus hoe kan hij rondkomen zonder inkomen, terwijl hij aan de andere kant zo veel werk doet voor deze organisaties?

Naast het feit dat het onbekend blijft waar deze simpele man de kost mee verdiend, aangezien hij natuurlijk niets verdiend met het redden van vrouwen, is het ook onbekend welke vrouwen hij red. Want, ondanks het feit dat Frits Rouvoet regelmatig een wandeling maakt over de Wallen, in tegenstelling tot veel andere mensen die beweren dat veel prostituees gedwongen zouden worden, praat Frits wel in het echt met prostituees.
Bij navraag rond enkele dames blijkt echter dat de meeste prostituees Frits Rouvoet zien als 'die idioot die steeds bloemen komt brengen', en proberen ze vaak van hem af te komen door te doen alsof ze aan de telefoon zitten.
Maar wat echt vreemd is, is dat Frits Rouvoet beweert regelmatig vrouwen 'te redden' van de Wallen, en dit al jaren doet, terwijl ik nog steeds dezelfde dames iedere dag achter de ramen zie staan. Dus hoe komt het toch dat hij beweert vrouwen te 'redden', terwijl dezelfde vrouwen al jarenlang achter de ramen staan? Welke vrouwen heeft hij hier dan weggehaald, en hoe komt het dat het nog nooit iemand is opgevallen dat één van zijn 'geredde' vrouwen plots verdwenen is van de Wallen?

Maar nog interessanter is het feit dat Frits Rouvoet beweert dat hij vrouwen 'red' uit de handen van hun pooiers, terwijl hij ze nooit naar de politie brengt om hen een aanklacht in te laten dienen. Het is bijna alsof Frits alleen geïnteresseerd is om zoveel mogelijk vrouwen uit de prostitutie te halen, maar compleet geen interesse heeft om te zorgen dat de pooiers hun verdiende loon krijgen. Waarom neemt Frits Rouvoet niet zijn verantwoordelijkheid, en brengt hij de slachtoffers niet naar de politie toe, zodat de pooiers opgepakt kunnen worden, en er weer één pooier minder rond loopt op de Wallen? Waarom laat hij de pooiers ontsnappen, als hij er zo van overtuigd is dat het zo slecht is? Het lijkt er bijna wel op dat het Frits Rouvoet niets uitmaakt dat deze pooiers nieuwe slachtoffers zal maken, zodat hij natuurlijk weer als 'held' deze dames kan redden van een 'vreselijk lot'.

Nee, als wat Frits Rouvoet beweert waar zou zijn, dan zou de helft van de Wallen al leeg staan door alle vrouwen die hij 'gered' zou hebben. Als zijn beweringen trouwens waar zouden zijn dat deze vrouwen echte slachtoffers zouden zijn, dan is hij overigens ook medeplichtig hieraan, aangezien hij nooit informatie hierover doorspeelt naar de politie of de slachtoffers laat getuigen tegen hun pooiers.
Je begint je trouwens ook af te vragen hoe Frits Rouvoet toch steeds deze 'uiterst gewelddadige pooiers' steeds weet te ondermijnen. Immers, zijn deze pooiers niet dezelfde grote, getatoeëerde, gespierde gasten die deze meiden tot pulp slaan om controle over hen te houden, zodat ze voor hem blijven werken als prostituee? Hoe komt het dan toch dat pooiers het simpelweg toestaan dat Frits Rouvoet deze dames meeneemt zonder enig probleem, terwijl dit hun hele operatie in gevaar brengt en ze weer een meisjes en investering kwijtraken aan Frits Rouvoet? Heeft Frits dan een soort van bovennatuurlijk (wellicht goddelijke) superkrachten, die hem beschermen tegen deze uiterst gewelddadige pooiers?

Maar eerlijk gezegd, ik geloof er weinig van de dat Frits Rouvoet dit doet. Ik geloof niet dat hij echt slachtoffers red, aangezien hij daardoor politie en andere instanties erbij zou moeten betrekken, wat hij nooit doet. Sterker nog, ik denk dat hij zijn werk behoorlijk overdrijft om meer donaties binnen te krijgen. Hij helpt niet echt slachtoffers te ontsnappen. Hij helpt wellicht vrouwen om met dit beroep te stoppen (maar niet omdat ze gedwongen zijn, maar simpelweg om ze iets anders willen doen).

Wat ik van andere bronnen heb begrepen, is dat Frits Roevoet simpelweg met sommige prostituees praat, langzaam op hen inpraat, om met dit beroep te stoppen. Een soort van hersenspoelen dus, een techniek die hij wellicht heeft geleerd tijdens zijn periode bij 06-06-06, waarbij mensen dienden te geloven dat Lucifer de stad over zou nemen. Langzaam aan op de prostituees in praten, praten over hoe dit beroep toch nooit hun droom was etc. Hij probeert langzaam aan een band te vormen met deze meiden, tot ze genoeg gehersenspoeld zijn dat hij ze kan helpen hierbij. Als ze eenmaal de beslissing hebben gemaakt om te stoppen met dit beroep, helpt hij ze om de industrie te verlaten en een leven op te bouwen na de prostitutie.
Nu ik erover nadenkt, Frits Rouvoet doet eigenlijk precies hetzelfde als een pooier, maar dan omgekeerd. Want waar een pooier een meisje de prostitutie in probeert te krijgen om hiervan te profiteren, probeert Frits Rouvoet ze uit de prostitutie te krijgen om hiervan de profiteren (ieder nieuw 'gered' meisjes is echter een nieuw 'succes' die bijdraagt aan de noodzaak voor donaties), waarbij manipulatie en een sterke band vormen belangrijke factoren zijn. Frits Rouvoet, de pooier van de ex-prostituees dames en heren!

Natuurlijk is de echte reden waarom Frits dit niet aan zijn publiek vertelt, omdat Frits zelf streng gelovig is. Net zoals zijn broer, André Rouvoet, en andere leden van de ChristenUnie, zijn ze tegen prostitutie, en maken ze daarom gebruik van alle leugens die ze kunnen bedenken om mensen ervan te overtuigen dat prostitutie slecht zou zijn. Door prostitutie zwart te maken op allerlei mogelijke manieren, krijgen de mensen het idee dat wellicht het legaliseren van prostitutie een slecht idee was, iets dat gelovige mensen al veel langer beweren, simpelweg omdat het tegen hun morele waarde in gaat. Toch zijn het grappig genoeg vooral gelovige mensen die klanten van mij zijn, dus ik denk dat dit dus is hoever hun morele waarde daadwerkelijk rijken.

Nee, Frits Rouvoet is gewoon weer zo'n gelovige gek, die prostitutie zwart probeert te maken door valse dingen erover te beweren. Hij probeert zijn contacten met prostituees op de Wallen te gebruiken om kennis op te doen over de prostitutie industrie, en wat de vrouwen motiveert om dit beroep te doen. Natuurlijk kan hij vaak niet vermelden wat de vrouwen allemaal tegen hem vertellen, aangezien dat mensen het idee zou geven dat prostitutie vrouwen sterker en onafhankelijker maakt, wat nu niet bepaald het beeld is dat hij naar buiten wilt brengen. Daarom zal hij goed luisteren naar de exacte woorden die een prostituee uitspreekt, en haalt sommige zinnen zijn hun context om de prostituees heel zielig en depressief te laten klinken, waardoor mensen het idee krijgen dat 'deze meiden niet blij zijn in de situatie waar ze nu in zitten'.
Door zijn publiek op Twitter en op zijn blog te manipuleren, door selectief gebruik te maken van zinnen die door prostituees zijn uitgesproken, waardoor hij zaken uit zijn context haalt en een nep-realiteit creëert waarin prostituees als depressief en ongelukkig over hun leven overkomen, en door zijn eigen valse beweringen hieraan toe te voegen over hoeveel dames gedwongen zouden worden, probeert hij meer mensen geld te laten doneren voor zijn organisatie (wat uiteraard bij hem zelf beland). Kortom, gewoon iemand die de waarheid verdraaid, leugens verspreid over prostitutie, zodat hij er zelf van kan profiteren. Hij redt niet echt slachtoffers, hij is hun pooier naar een ander leven, en ontvangt hier donaties voor om dit te doen.

Eén ding is echter zeker, Frits houdt zich niet echt bezig met de slachtoffers. Als dat het geval zou zijn, zou hij de politie erbij moeten betrekken, iets wat hij nooit doet. De verhalen die hij online plaats zijn er alleen om zijn woord te versterken tegen anderen, in de hoop dat mensen geld zullen doneren aan 'zijn goede doel', wat in realiteit natuurlijk niet zo goed is als dat hij zelf beweert. Kortom, wederom gewoon een profiteur van mensenhandel, geld verdienen over de rug van slachtoffers, terwijl hij in realiteit helemaal geen slachtoffers 'red'.

Origineel gepost op Behind the Red Light District
Auteur: Felicia Anna
Vertaling: Mark van der Beer

3 Responses
 1. Anoniem Says:

  Dan heeft hij nu een andere verslaving dus....de redder uithangen. Als je eens verslaafd bent geweest blijft het nodig om ergens je kicks vandaan te halen.


 2. Anoniem Says:

  Ik ken deze Frits persoonlijk niet, maar dit verhaal is duidelijk geschreven om deze Frits af te kraken. Denk dan ook dat het een erg eenzijdige belichting is...


 3. Felicia Anna Says:

  @Anoniem 17 mei 2017
  Sure, sure. I would write this to paint a negative image of him? Why would I do that? What's my motivation?
  I wrote this article a while ago, and since then I've actually uncovered he's actually doing much more than just this.


Een reactie posten