Gemeente Groningen schendt privacy sekswerkers
De sekswerkers in Groningen hebben je hulp nodig. De sekswerkers aldaar hebben namelijk een zwaar jaar achter de rug. Eerst werden er 50 prostitutieramen gesloten in Groningen, waarmee wederom 50 legale prostitutie werkplekken zijn verdwenen in Nederland.

Tegelijkertijd echter is de gemeente Groningen bezig met het maken van een nieuw prostitutie beleid waar ze prostituees dwingen te stoppen met werken. Tevens willen ze huisvredebreuk legaal maken voor sekswerkers, prostituees verplichten te stoppen met werken als ze aangifte van mensenhandel willen doen, en privé informatie registreren, wat volgens de wet verboden is.

De gemeente Groningen heeft reeds toegegeven dat hun beleid prostituees de illegaliteit in zal drukken, maar om het simpel te zeggen: het maakt ze niks uit. Zij zien geen redenen om hun beleid aan te gaan passen, ondanks het feit dat het de wet overtreed!!!

De Nederlandse belangenvereniging van sekswerkers, PROUD, heeft al aangekondigd dat zij een proefproces zullen gaan starten tegen de gemeente, wegens het schenden van privacy, door deze illegale registratie van bijzonder persoonsgegevens met de door hun verplichte intake gesprekken.

Om nog meer druk op de gemeente Groningen te zetten, gaat PROUD tevens een demonstratie in Groningen organiseren op 30 september. Daar zullen ze een petitie overhandigen aan de burgemeester, om te stoppen met het illegaal registreren van privé informatie van sekswerkers.

To put more pressure on the city of Groningen, PROUD is going to do a protest in Groningen on the 30th of September. There they'll hand over a petition to the mayor, urging the city to stop their plans to illegal register private information of sexworkers.

Als je wilt teken dan alsjeblieft de petitie, en help de sekswerkers in Groningen hun privacy en mensenrechten te beschermen. Je kunt de petitie hier tekenen.

GEEN REGISTRATIE!
WIJ ZIJN GEEN CRIMINELEN!

Origineel gepost op Behind the Red Light District
Auteur: Felicia Anna

Vertaling: Mark van der Beer


1 Response
  1. Jan Says:

    Wat u moet doen is niet 'dringen er bij de stad', maar 'surge' de stad !!!


Een reactie posten