De leugens van CDA en ChristenUnie over de Wallen
We worden als prostituees zo moe van al die leugens van (voornamelijk) christelijke politieke partijen over de Wallen. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen er aan zitten te komen hebben ze zo veel onzin verspreid, dat het bijna moeilijk is om alles bij te kunnen houden. Maar laat ik eens beginnen door te zeggen dat je het CDA en ChristenUnie dus niet kunt vertrouwen met wat ze zeggen over prostitutie en de Wallen.

Het probleem is dat deze christelijke politieke partijen een poging aan het doen zijn om prostitutie te verbieden. Niet omdat er in werkelijkheid zoveel mis is met de seksindustrie, zoals zij beweren, maar omdat het simpelweg tegen hun christelijke moraal in gaat. Ze manipuleren en liegen zo hard als ze kunnen over zo veel dingen, en beweren ons te willen beschermen, terwijl ze dat absoluut niet willen doen!

De grootste onzin die ze verspreiden gaat over gedwongen prostitutie. Ze beweren onterecht dat niemand of slechts een handjevol vrouwen vrijwillig voor dit beroep kiezen. Dat is pure onzin. Ze verzinnen cijfers van mensenhandel, die gewoon puur verzonnen zijn. Ze verspreiden continu de leugen dat 50 tot 80% van ons gedwongen wordt, wat absoluut niet waar is. En ze beweren ook dat 70% van ons PTSS heeft, wat ook gewoon een leugen is.

Al deze leugens zijn heel zorgvuldig bedacht en gecoördineerd door christelijke partijen in een poging om prostitutie op iedere mogelijke manier te verbieden. Of dit nu is door ramen te sluiten op de Wallen, onze klanten strafbaar te stellen of prostitutie helemaal te verbieden, iedere stap brengt hun dichter bij hun doel: de uitbanning van prostitutie. En ze gebruiken daarmee mensenhandel als stok om mee te slaan.

Dus hier zijn de feiten even op een rijtje. Nee, het is niet waar wat ze vertellen. Niet de helft van ons wordt gedwongen op de Wallen. Dit zijn puur leugens. Ik heb hier al veel over geschreven in het verleden, over de realiteit van mensenhandel en gedwongen prostitutie, en heb mensen geprobeerd inzicht te geven in de mogelijke omvang hiervan. Maar om het even simpel te houden, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel kreeg slechts 2 meldingen binnen van mogelijke slachtoffers van mensenhandel in de raamprostitutie in Amsterdam in 5 jaar tijd. Dus niet meer. Dus tenzij je gelooft dat er slechts 3 of 4 vrouwen werkzaam zijn op de Wallen, dan weet je dus dat al die verhalen over honderden of soms zelfs duizenden vrouwen die gedwongen worden op de Wallen pure onzin zijn.

En nu weet ik al wat sommige mensen zullen gaan zeggen: "Ja, maar dat zijn alleen het aantal slachtoffers wat aangifte durft te doen, er zijn echt veel meer slachtoffers die we niet zien hoor!" Laat ik dan eerst even tegen je zeggen: waarom denk jij het beter te weten dan wij zelf? En ten tweede, nee, dat is helemaal niet waar. Die 2 mogelijke slachtoffers zijn namelijk alleen maar vermoedens die de politie had. Het zijn dus geen slachtoffers die aangifte wilde doen, er is zelfs geen enkel schrijntje bewijs voor nodig, maar alleen een onderbuikgevoel van een agent die denkt dat er misschien iets niet pluis is. Kortom, er is niet meer, de ijsberg is niet groter, dit is de ijsberg!

Dan nog een onzin verhaaltje wat het CDA en de ChristenUnie continu verspreiden wat gaat over PTSS. Zij beweren onterecht dat 70% van ons leidt aan PTSS als gevolg van ons werk. Dat is pure onzin. Deze cijfers zijn afkomstig van een Amerikaanse anti-prostitute activiste die selectief onderzoek deed. Kortom, het onderzoek is manipulatief om bewust een negatief beeld neer te zetten. De onderzoekster selecteerde namelijk haar onderzoeksgroep (veelal tippelaarsters) om een zo'n hoog mogelijk PTSS percentage naar boven te krijgen, om onterecht te beweren dat die cijfers representatief waren voor alle mensen die in de prostitutie werken. Maar dat is natuurlijk niet het geval.

Ten tweede werd het onderzoek niet eens uitgevoerd in Nederland, dus zegt het ook niets over de situatie van prostituees in Nederland. Het zegt meer over wat er gebeurt als prostitutie verboden wordt, zoals in de USA waar dit onderzoek uitgevoerd werd. Het toont dus meer aan wat er mogelijk kan gebeuren als het CDA en de ChristenUnie hun zin krijgen.

Maar nog belangrijker, er zijn diverse onderzoeken geweest die wel onder prostituees in Nederland zijn uitgevoerd, ook op de Wallen, die een totaal ander beeld laten zien, namelijk dat prostituees er geestelijk redelijk goed voor staan en dat geweld gelukkig weinig voorkomt. Dit is het gevolg van het feit dat prostitutie in Nederland veiliger en beter georganiseerd is dan in andere landen zoals de USA, waar het illegaal en dus ook erg gevaarlijk is.

Dus nee, het is niet waar dat de meeste vrouwen op de Wallen dit beroep tegen hun wil doen. Sterker nog, velen van ons kozen zeer bewust voor dit werk, niet omdat dit ons droom beroep was, maar omdat het simpelweg gewoon goed betaald werk is. Voor ons is dit beroep een manier om ons doel te bereiken, en niet het doel op zich. Dus als je ons vraagt of we dit beroep leuk vinden om te doen, dan zullen de meeste van ons nee zeggen. Natuurlijk niet, maar dat betekent niet dat we niet vrijwillig voor dit beroep kozen. Voor ons is prostitutie een manier om iets in ons leven te bereiken, om vooruit te komen. Om geld op te sparen voor een betere toekomst voor ons zelf, voor onze familie, voor onze kinderen. Niet omdat we dit doen uit armoede, maar omdat het de snelste manier is om te komen waar we willen zijn.

Prostitutie is voor de meeste prostituees niet een droombaan. Het is een baan die ons helpt om ons doel te bereiken in ons leven. Het is de weg die we nemen om onze doelen en onze dromen te bereiken. Prostitutie helpt ons om onze dromen waar te maken. Prostitutie is de weg die wij vrijwillig kozen om te bereiken in ons leven wat we willen bereiken, alleen veel sneller dan de meeste andere mensen dat in hun leven bereiken. Niet omdat we gedwongen worden om dit werk te doen, door één of andere pooier of loverboy. Die dingen komen voor, maar zoals de cijfers laten zien, zijn dat de uitzonderingen, en dat geldt niet voor het merendeel van de vrouwen die vrijwillig voor dit beroep kozen.

Dus, CDA en ChristenUnie en alle andere partijen en organisaties die steeds beweren dat er zoveel van ons gedwongen worden. Jullie spreken niet voor ons. Jullie geven niet om ons. Jullie zijn leugenaars. Jullie zijn bedriegers. Jullie zijn manipulators. Jullie zijn alleen maar geïnteresseerd in jullie eigen verborgen of politieke agenda, en jullie geven helemaal niks om ons! Als je het echte verhaal wilt horen, dan kun je beter luisteren naar partijen zoals D66, Bij1 en Piratenpartij. Dat zijn nou echt politieke partijen die naar ons geluisterd hebben. De rest doet alleen maar alsof.

Origineel gepost op Behind the Red Light District
Auteur: Felicia Anna
Vertaling: Mark van der Beer
3 Responses
 1. SW Media Says:

  D66? Die ons verraden heeft tijdens de onderhandelingen van het regeerakkoord?


 2. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Hương Lâm chuyên cung cấp máy photocopy, chúng tôi cung cấp máy photocopy ricoh, toshiba, canon, sharp, đặc biệt chúng tôi có cung cấp máy photocopy màu uy tín, giá rẻ nhất.


 3. Greg Andrin Says:

  ik ben rijk geworden met deze geprogrammeerde gehackte pinautomaat
  Nadat ik klaar was met studeren, was er geen werk, dus besloot ik een klein bedrijf te beginnen, maar het geld was niet genoeg, ik sloot het bedrijf, het werd erg moeilijk voor mij, ik was het enige kind van mijn ouders en mijn ouders. Ze zijn allebei oud, ze geloven in mijn dagelijkse voeding, op een dag zag ik tijdens het surfen op internet een bericht over hoe deze NIEUWE VERVANGEN ONTVANGEN ATM-KAART een geldautomaat kan hacken en een groot bedrag kan opnemen, dus nam ik contact op met het bedrijf via uw e-mail. Tot mijn grootste verbazing ontving ik de kaart een paar dagen nadat ik een kleine vergoeding voor de kaart had betaald. Deze blanco ATM-kaart is een geweldig en prachtig product. Ik zou nooit geloven dat al deze dingen die ik vandaag heb kunnen worden verworven met deze grote vreugde in mijn hart, daarom breng ik het goede nieuws over ... Het leven is positief en geduldig zijn, in de overtuiging dat grote dingen mogelijk zijn en kan gebeuren in seconden. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD heeft mijn leven veranderd ... Godzijdank kun je een e-mail sturen naar VIA (brainhackers@aol.com)


Een reactie posten